Muita vanhoja uutisia

Viita-ilta 5.10.2015 ja muistojenkeruu

Maanantaina 5.10.2015 järjestetään Viita-ilta Tampereen kaupungin pääkirjaston Metson Pietilä-salissa klo 18 alkaen. Tapahtuman teemana on tällä kertaa ”Muistelu”. Jari Niemelä haastattelee Laurin lapsia Seppo Viitaa ja Ursula Viita-Leskelää, minkä jälkeen Laurin runoja esittää Tampereen Naislaulajien kuoro. Kaikki seuran jäsenet ja muut kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Osallistukaa myös muistojenkeruuarvontaan! Jo nyt Metson aulasta voi löytää laatikon ja pinon Laten kuvalla varustettuja lappusia. Toivoisimme että mahdollisimman moni kirjoittaisi lapulle muistojaan, juttujaan, kaskujaan Viidasta henkilönä, tämän tuotannosta tai muusta aiheeseen liittyvästä. Osallistujien kesken arvotaan Viita-illassa 5 kpl Pispala – koko maailma -cd-levyjä.

 

● ● ● ● ●

Sunnuntaina 24.5. klo 16 Tampereen Rudolf Steiner -koululla,

Tampereen Naislaulajien kevätkonsertissa kuullaan Chydeniusta ja Viitaa.

Konsertti avataan viidellä laululla, jotka on tehty Lauri Viidan runoihin.

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy klikkaamalla tästä.

Lämpimästi tervetuloa!

akvarelli

● ● ● ● ●

Tampereen Museoiden yönä la 23.5. museo auki klo 18-22. Tarjolla nonstop-opastuksia. Museossa tutustutaan Lauri Viidan elämään ja tuotantoon, sekä Pispalan vivahteikkaaseen historiaan yhdessä Lauri Viita -seuran oppaiden kanssa.

Ilman Museoiden yö -ranneketta sisäänpääsy puoleen hintaan (2/1€).

Lisätietoja Museoiden yöstä saa klikkaamalla tästä.

musyö

● ● ● ● ●

Tervetuloa väitöstilaisuuteen

 

FL Anneli Niinimäen väitöskirja Moniääninen Moreeni tarkastetaan  perjantaina 24.4. klo 12 Tampereen yliopistossa salissa Pinni auditorio  B 1100 (käyntiosoite Kanslerinrinne 1 Pinni B-rakennus. Vastaväittäjänä  on professori Juhani Niemi ja kustoksena professori Anneli Pajunen.  Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

● ● ● ● ●

Kesäkaudella 2014 museovieraat saivat täyttää kävijäkyselyn, joiden vastaajien kesken arvottiin kirjapalkinto. Perinteisen kävijäkyselyarvonnan voitaja, Venla Toivonen, palkittiin Viidan teoksella Moreeni. Onnea ja oivallisia lukuhetkiä voittajalle!

● ● ● ● ●

Kustannusyhtiö Avain julkaisi keväällä 2013 teoksen Haltiakuusen alla. Suomalaisia kirjailijakoteja.

Teoksessa on myös luku Lauri Viita -museosta.
Kannattaa tutustua!

Haltiakuusen alla.indd